Hop til indhold
Grønlands Domstole

1. januar 2013 bliver landets 18 retskredse til 4 
19-12-2012 

 

I dag sidder flere kredsdommere alene i de enkelte distrikter, uden mulighed for faglig sparring i hverdagen. Fra 1. januar 2013, hvor retskredsreformen træder i kraft, får de mulighed for at rykke sammen i fire regionscentre, der følger kommunegrænserne. Dog skal der først indrettes nye og tidssvarende lokaler i de fire hovedbyer: Ilulissat, Sisimiut, Nuuk og Qaqortoq.

"Der er ingen grund til bekymring", beroliger dommer ved Retten i Grønland, Birgit Skriver. Rettens brugere vil ikke mærke de store ændringer. Borgerne vil fortsat i et vist omfang blive betjent fra alle de kendte kredsretsbygninger rundt om i landet. Der er i første omgang hovesagligt tale om interne omstruktureringer.

Grønlands Domstole vil løbende orientere om kommende ændringer på hjemmesiden. Mens ændringer i de enkelte byer vil blive annonceret i god tid med lokale opslag.

For yderligere oplysninger kontakt dommer ved Retten i Grønland, Birgit Skriver på bis@domstol.gl eller kommunikationskonsulent, Annemette Nyborg Lauritsen på anl@domstol.gl.

Til top Sidst opdateret: 19-12-2012